zdjęcie_potrawy

471 kcal

kalorie

36 g

białko

14 g

tłuszcze

47 g

węglowodany

Wartości odżywcze

Grillowany pstrąg z ziemniakami

Zaznacz aby odhaczyć składniki które już masz

Składniki:

Ziemniaki - 250g

Kapusta kiszona - 150g

Pstrąg świeży - 150g

Koperek - 10g

Oliwa z oliwek - 10g

Czosnek - 5g

Ksylitol - 2g

Sok z cytryny - 5g

Sól - 1szczypta

Pieprz - 1szczypta

Papryka słodka - 1szczypta

img img img img

poziom trudności

-
+

Ilość porcji

min

czas przygotowania

sposób przygotowania

1. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Osusz je na ręczniku papierowym. Skrop oliwą i dopraw solą i słodką papryką. Ułóż je na blaszce z papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. W połowie czasu przewróć talarki na druga stronę. 2. Rybę dopraw solą, pieprzem i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Możesz użyć także mieszanki przypraw do ryb. Odstaw do zamarynowania. 3. Rybę posmaruj kilkoma kroplami oliwy i smaż na patelni grillowej po około 4-5 minut z każdej strony (w zależności od wielkości ryby). 4. Kapustę posiekaj, dopraw solą, pieprzem, ksylitolem. 5. Rybę skrop sokiem z cytryny i podaj z pieczonymi talarkami i surówką z kapusty kiszonej.

Lubisz wytrawne smaki?!

Zobacz jakie pyszności dla Ciebie przygotowałam!

oferta_grafika