Poziom trudności
kalorie
503 KCAL
tłuszcze
33 g
tłuszcze
12 g
węglowodany
61 g
Czas przygotowania
90 min
Ziemniaki – 250g
Mleko 2% – 50ml
Marchewka z groszkiem, mrożona – 150g
Mięso mielone z szynki – 100g
Cebula – 50g
Koncentrat pomidorowy – 25g
Oliwa z oliwek – 5g
1. Ziemniaki ugotuj.
2. Na oliwie podsmaż posiekaną cebulę, dodaj mięso mielone i jeszcze chwilę podsmażaj. Dopraw solą i pieprzem.
3. Gdy mięso będzie już usmażone dodaj marchewkę z groszkiem i odrobinę wody. Duś do miękkości.
4. Dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku.
5. Przełóż zawartość patelni do naczynia żaroodpornego.
6. Z ziemniaków i mleka przygotuj puree i wyłóż na mięso z warzywami. 7. Zapiekaj w 200 stopniach przez około 25 minut.
Wyślij znajomej
Kliniki Argentum
ul. Srebrna 19A
91-334 Łódź Bałuty