zdjęcie_potrawy

267 kcal

kalorie

12 g

białko

13 g

tłuszcze

26 g

węglowodany

Wartości odżywcze

Sernik na owsianym spodzie

Zaznacz aby odhaczyć składniki które już masz

Składniki:

Twaróg sernikowy - 500g

Ksylitol - 120g

Jaja - 2szt

Jogurt grecki - 100g

Płatki owsiane - 60g

Masło - 40g

Budyń waniliowy w proszku - 20g

img img img img

poziom trudności

-
+

Ilość porcji

90min

czas przygotowania

sposób przygotowania

Będziesz potrzebować także małą tortownicę (ważne, żeby była szczelna) i większą od niej blachę do pieczenia. 1. Spód: zmiel płatki owsiane za pomocą blendera lub młynka do kawy. Dodaj do nich rozpuszczone masło i wymieszaj. Wyłóż masę na spód tortownicy dociskając ją. Wstaw do lodówki. 2. Pozostałe składniki zmiksuj blenderem na jednolitą masę. 3. Masę serową przelej na przygotowany wcześniej spód. 4. Do dużej blachy wlej wodę i wstaw do piekarnika ustawionego na 180 stopni. Gdy piekarnik się nagrzeje włóż do blachy z wodą przygotowaną tortownicę tak, aby była zanurzona do około połowy wysokości. 5. Piecz 30 minut, po czym przykryj sernik folią aluminiową i piecz kolejne 30 minut już pod przykryciem. 6. Studź w uchylonym piekarniku. Gotowy sernik przełóż na kilka godzin lub całą noc do lodówki CAŁOŚĆ PODZIEL NA 6 KAWAŁKÓW! (kaloryczność na 1 porcję czyli 1 kawałek)

Lubisz słodkie posiłki?

Spójrz co wyjątkowego dla Ciebie przygotowałam!

oferta_grafika
Zupa ogórkowa z ziemniakami
Zupa ogórkowa z ziemniakami
Skyrowa pana cotta
Skyrowa pana cotta