Poziom trudności
kalorie
441 KCAL
tłuszcze
31 g
tłuszcze
16 g
węglowodany
44 g
Czas przygotowania
35 min
Jabłko – 150g
Ser twarogowy półtłusty – 100g
Mleko spożywcze 2% – 50ml
Jajko – 1szt
Mąka pszenna pełnoziarnista – 30g
Ksylitol – 10g
Oliwa z oliwek – 1g
Cynamon – 1g
1. Ser, jajko, mąkę, ksylitol i mleko dokładnie zmiksuj na gładką masę.
2. Z masy usmaż placuszki na rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną oliwy.
3. Jabłko pokrój w kostkę i oprósz cynamonem. Możesz podusić je w garnku z odrobiną wody lub zjeść świeże, bez podgrzewania.
4. Placuszki podaj z cynamonowym jabłkiem.
Wyślij znajomej
Kliniki Argentum
ul. Srebrna 19A
91-334 Łódź Bałuty