zdjęcie_potrawy

708 kcal

kalorie

43 g

białko

19 g

tłuszcze

85 g

węglowodany

Wartości odżywcze

Naleśniki pełnoziarniste z kremem serowo – budyniowym

Zaznacz aby odhaczyć składniki które już masz

Składniki:

Mleko spożywcze 2% - 275ml

Ser twarogowy półtłusty - 100g

Jajko - 1szt

Mąka pszenna pełnoziarnista - 60g

Ksylitol - 15g

Budyń w proszku - 15g

Oliwa z oliwek - 2g

Mandarynki - 130g

img img img img

poziom trudności

-
+

Ilość porcji

min

czas przygotowania

sposób przygotowania

1. Zmiksuj mąkę z jajkiem, mlekiem (około 125ml – w razie potrzeby dolej wody). 2. Umaż naleśniki na patelni przetartej papierem z oliwą. 3. Na reszcie mleka ugotuj budyń. Dodaj ksylitol. Lekko ostudź 4. Budyń zmiksuj z twarogiem i powstałą masą przełóż naleśniki. 5. Naleśniki podaj z owocami np. cząstkami mandarynek. (3 naleśniki)

Chcesz mieć dostęp do konkretnego planu dietetycznego w niskiej cenie?

Zobacz jakie pyszności dla Ciebie przygotowałam!

oferta_grafika
Grillowany pstrąg z ziemniakami
Grillowany pstrąg z ziemniakami
Koktajl wiśniowo – kokosowy
Koktajl wiśniowo – kokosowy