zdjęcie_potrawy

429 kcal

kalorie

15 g

białko

9 g

tłuszcze

66 g

węglowodany

Wartości odżywcze

Makaron z kurkami i szpinakiem

Zaznacz aby odhaczyć składniki które już masz

Składniki:

Makaron tagliatelle - 75g

Cebula - 0.5szt

Kurki - 100g

Szpinak - 100g

Oliwa z oliwek - 5g

Czosnek - 1ząbek

img img img img

poziom trudności

-
+

Ilość porcji

30min

czas przygotowania

sposób przygotowania

1. Kurki dokładnie oczyść. 2. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 3. Cebulę podsmaż na oliwie, po chwili dodaj kurki i smaż około 2-3 minuty. 4. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a chwilę później szpinak. 5. Gdy szpinak straci swoją objętość dodaj sól, pieprz i jogurt. 6. Wszystko wymieszaj razem z makaronem.

Chcesz mieć to danie w swoim indywidualnym planie?

Zmień nawyki razem ze mną i osiągnij trwałe efekty!

oferta_grafika