Hiszpańska tortilla ziemniaczana

Poziom trudności

1/5
Wartości odżywcze

kalorie

623 KCAL

tłuszcze

30 g

tłuszcze

27 g

węglowodany

61 g

Czas przygotowania

50 min

Składniki

Ziemniaki
Cebula
Oliwa z oliwek
Jajko
Kapusta biała
Koperek

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Wrzuć ziemniaki na rozgrzaną oliwę. Po kilku minutach dodaj posiekaną cebulę. Dodaj szczyptę soli.
2. Przykryj patelnię pokrywką i duś ziemniaki do miękkości.
3. Jajka roztrzep. Dodaj do nich zawartość patelni, wymieszaj.
4. Na rozgrzaną patelnię po smażeniu ziemniaków wylej powstałą masę i smaż po około 10 minut z każdej strony (przewróć tortillę pomagając sobie talerzem).
5. Tortillę podaj z surówką przygotowaną z posiekanej kapusty, koperku i ulubionych przypraw.

Wyślij znajomej