Poziom trudności
kalorie
623 KCAL
tłuszcze
30 g
tłuszcze
27 g
węglowodany
61 g
Czas przygotowania
50 min
Ziemniaki
Cebula
Oliwa z oliwek
Jajko
Kapusta biała
Koperek
1. Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Wrzuć ziemniaki na rozgrzaną oliwę. Po kilku minutach dodaj posiekaną cebulę. Dodaj szczyptę soli.
2. Przykryj patelnię pokrywką i duś ziemniaki do miękkości.
3. Jajka roztrzep. Dodaj do nich zawartość patelni, wymieszaj.
4. Na rozgrzaną patelnię po smażeniu ziemniaków wylej powstałą masę i smaż po około 10 minut z każdej strony (przewróć tortillę pomagając sobie talerzem).
5. Tortillę podaj z surówką przygotowaną z posiekanej kapusty, koperku i ulubionych przypraw.
Wyślij znajomej
Kliniki Argentum
ul. Srebrna 19A
91-334 Łódź Bałuty