Tortille meksykańskie

Tortille meksykańskie, czyli pomysł na obiad w 20 minut! 
Aby je przygotować potrzebujemy:

– Chude mięso mielone z szynki wieprzowej – 120g
– Fasola czerwona z puszki – 50g
– Kukurydza konserwowa – 30g
– Przecier pomidorowy – 150g 
– Tortilla pełnoziarnista/ pszenna – 2 szt. 

Mięso przyprawiamy i dusimy na patelni podlewając wodą(papryka słodka, ostra, zioła prowansalskie, oregano, bazylia, cynamon). Gdy mięso nie będzie już surowe, dodajemy przecier pomidorowy, fasolę i kukurydzę. Całość dusimy jeszcze ok. 10 min. Następnie farsz nakładamy na tortillę, składamy “w kwadrat” i podpiekamy na patelni lub w opiekaczu.

Kaloryczność: 633kcal (2 tortille)
B: 30g
T: 19g
W: 79g