fbpx
Udostępnij:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Drukuj

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Podstawowe informacje:

15

Liczba porcji

Poziom trudności

15 min

Czas przygotowania

40 min

Całkowity czas przygotowania

Wartości odżywcze:

Kalorie:

3180kcal

Białko:

111g

Tłuszcze:

219g

Węglowodany:

180g

Składniki:

  • 400g szpinaku w liściach
  • 375g ciasta francuskiego light
  • 150g szynki szwarcwaldzkiej
  • 150g żółtego sera
  • 10 ml oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szpinak smażymy na łyżce oliwy razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawiamy do smaku. Na ciasto francuskie wykładamy plastry szynki, ser i szpinak. Następnie ciasto zawijamy i kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 220 stopniach (góra-dół) przez około 15-20 minut.

Spróbuj również

Smakowicie wygląda? Taka dieta to może być Twoja codzienność.