fbpx
Udostępnij:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Drukuj

Śledzie z żurawiną i granatem

Podstawowe informacje:

6

Liczba porcji

Poziom trudności

25 min

Czas przygotowania

45 min

Całkowity czas przygotowania

Wartości odżywcze:

Kalorie:

1902kcal

Białko:

111.6g

Tłuszcze:

132g

Węglowodany:

36.7g

Składniki:

  • 500g śledzi (Matjasy)
  • 60g majonezu light
  • 40g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy
  • 50g żurawiny
  • 30g orzechów włoskich
  • 1 sztuka granatu
  • 50g bardzo drobno pokrojonej cebuli
  • pęczek natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Śledzie moczymy w zimnej wodzie. Następnie płuczemy. Żurawinę zalewamy wrzątkiem. Następnie odsączamy po 10 minutach. Śledzie kroimy w paski. Cebulę kroimy bardzo drobno. Natkę pietruszki kroimy drobno. Granat obieramy. Majonez mieszamy z jogurtem, żurawiną i musztardą. Następnie mieszamy masę jogurtową razem
z pokrojonymi wcześniej śledziami. Całość posypujemy granatem i orzechami włoskimi.

Spróbuj również

Smakowicie wygląda? Taka dieta to może być Twoja codzienność.