fbpx
Udostępnij:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Drukuj

Pierogi z serem

Podstawowe informacje:

5

Liczba porcji

Poziom trudności

35 min

Czas przygotowania

60 min

Całkowity czas przygotowania

Wartości odżywcze:

Kalorie:

2085kcal

Białko:

120g

Tłuszcze:

46g

Węglowodany:

273g

Składniki:

  • 200g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 150g mąki pszennej zwykłej
  • 1 jajko
  • 180-220 ml przegotowanej gorącej wody
  • łyżka soli
  • łyżka oleju rzepakowego
  • 400g twarogu półtłustego
  • 1 żółtko
  • łyżeczka cukru wanilinowego
  • 50g miodu

Sposób przygotowania:

Ser blendujemy razem z pozostałymi składnikami farszu. Mąki mieszamy razem, wbijamy jajko, dodajemy sól i olej. Całość wolno mieszamy stopniowo dolewając wody. Wyrabiamy ciasto w razie potrzeby dodając mąki lub wody aż będzie suche, a składniki połączone. Ciasto umieszczamy na stolnicy i wyrabiamy. Gdy ciasto będzie gotowe odrywamy kawałek i rozwałkowujemy cienko. Następnie foremką robimy krążki, nakładamy na nie farsz i kształtujemy pierogi. Wszystkie pierogi gotujemy w osolonym wrzątku przez 3-5 minut od wypłynięcie. Podajemy np. z jagodami.

Spróbuj również

Smakowicie wygląda? Taka dieta to może być Twoja codzienność.