fbpx
Udostępnij:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Drukuj

Krem z fasolki i cukinii

Podstawowe informacje:

3

Liczba porcji

Poziom trudności

25 min

Czas przygotowania

35 min

Całkowity czas przygotowania

Wartości odżywcze:

Kalorie:

826.5kcal

Białko:

46.7g

Tłuszcze:

48.9g

Węglowodany:

43g

Składniki:

  • 450g fasolki szparagowej
  • 300g cukinii
  • 250g serka naturalnego
  • 50g płatków migdałów
  • sól, pieprz, bazylia

Sposób przygotowania:

Cukinie myjemy, kroimy w kostkę. Fasolkę wyjmujemy z mrożonki. Warzywa wrzucamy do 500ml wrzącej wody i gotujemy wszystko około 25 minut. Następnie odcedzamy z wody i warzywa miksujemy z serkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami do smaku. Na koniec posypujemy płatkami migdałów.

Spróbuj również

Smakowicie wygląda? Taka dieta to może być Twoja codzienność.